رئیس سازمان بسیج رسانه گیلان: ضرورت یک عملیات هوشمند رسانه ای برای حفظ قداست جمهوری اسلامی ایران

مهدی پارسا رئیس سازمان بسیج رسانه گیلان در کارگاه آموزش خبرنگاری، خبرنویسی و سواد رسانه که ویژه اصحاب رسانه و فعالین فضای مجازی ناحیه سلمان سنگر و کوچصفهان برگزار شد اینگونه کارگاه‌ها را فتح البابی برای تربیت خبرنگارانی در تراز انقلاب اسلامی دانست و گفت: عصر، عصر حکمرانی و حاکمیت رسانه و فضای مجازی است و سرعت اخبار و نشر به حدی زیاد است که با انجام یک کار ساده در فضای مجازی می توان، اطلاعات خاص را به اقصی نقاط جهان صادر کرد.

وی بابیان اینکه هر کدام از ما یک رسانه هستیم افزود: در آینده نه چندان دور کارهای بزرگتر و خارق‌العاده‌تری با قدرت رسانه انجام خواهد شد.

پارسا تحقق گفتمان ولایت را در حوزه رسانه بسیار مهم دانست و با تاکید به فرمایش مقام معظم رهبری بر جهاد تبیین اظهار کرد: باید از فرصت ها و ظرفیت هایی که داریم برای جهاد تبیین بهره بگیریم چرا که اگر ما روایتگران درست و خوبی نباشیم دشمن به گونه ای که خودش می خواهد داستانش را روایت می کند.

وی تحریف حقایق را از جمله مهمترین کارهای دشمن بیان کرد و ادامه داد: تا کنون هیچ کشوری مانند جمهوری اسلامی ایران درگیر جنگ رسانه ای نبوده است و دشمن در تلاش است با روایت های دروغ جمهوری اسلامی را از درون متلاشی کند.

پارسا به اغتشاشات اواخر شهریور ماه اشاره کرد و افزود: روایت از سوی رسانه های معاند به حدی دقیق پیش می رفت که اگر کسی چند دقیقه کانال های خبری آنان را رصد میکرد گمان میشد که ایران کاملا از هم فرو پاشیده است.

وی اذعان کرد: چیزی از موفقیت های ایران در شبکه های مخالفان نظام چیزی دیده نمی شود، در حالی که تمام این موفقیت ها در کنار تهدیدها، تحریم ها و سختی ها به دست آمده است.

پارسا با تاکید بر اینکه ما نیازمند روایتگری صحیح هستیم و مردم ما نیز باید روایت درست را ببینند، گفت: ما همیشه پدافندی عمل کرده ایم در حالیکه نیازمند آفند در حوزه رسانه هستیم.

وی با اشاره به هفته حقوق آمریکایی که در آن قرار داریم، بیان کرد: آمریکا در ۷۰ نقطه دنیا حضور نظامی داشته است و این روایتگران صدیق در دنیای رسانه کجا هستند که بتوانند دخالت ها و جنایات آمریکایی را بیان کنند.

پارسا اظهار کرد: ملت ایران در نبرد با این دشمنی ها عزیزترین سرمایه های خود که جان فرزندانش است را فدا کرده است و می بایست با قلم خود روایت صحیح داشته باشیم، قلمی که خداوند در قرآن کریم به آن سوگند یاد کرده است.

وی خطاب به اصحاب رسانه و فعالین فضای مجازی تصریح کرد: می بایست یک عملیات هوشمند رسانه ای برای حفظ قداست و بالا بردن جایگاه جمهوری اسلامی ایران راه بیندارید.

پارسا با بیان اینکه رسانه تولید فرهنگ می کند گفت: با اقدام عملی در حوزه رسانه می توان فرهنگ ناب جمهوری اسلامی ایران را به دنیا نشان داد.

وی اظهار کرد: چه بسا همین فعالیت های خبری بتواند حوزه جغرافیایی را در بحث فرهنگی تکان دهد.

پارسا خواستار توجه و پیگیری اقدامات مثبت نظام توسط اصحاب رسانه شد و افزود: ما عادت کرده ایم که سیاهی ها و نقطه ضعف ها را ببینیم و ناامید شویم چیزی که دشمن به دنبال آن است، اما باید اقدامات مثبت نظام را ببینید، بشنوید و منعکس کنید.

وی گفت: باید همواره روایت های صحیح و منطقی داشته باشیم و صحیح هم انتقال دهیم تا دشمن فرصت تحریف نداشته باشد.

معصومه نیک کار _ فعال رسانه ای در این کارگاه با گرامیداشت یاد شهدای حادثه ۱۲ تیر هواپیمایی ایرباس در خلیج فارس اظهار کرد: این حادثه خود گواه بزرگی بر حقوق بشر آمریکایی است که در جنایت و کشتار بیگناهان خلاصه می شود.

وی در ادامه در خصوص داشتن سواد رسانه با بیان اینکه دنیای دیجیتال و تکنولوژی ما را در زمان جلو برده است، گفت: در دنیای امروز ما در فضای مجازی و هاله ای از رویدادهای مختلف زندگی می کنیم که اگر شناخت ما از فضایرمجازی و رسانه نباشد گرفتار آسیب های می شویم که نه تنها در جامعه بلکه در مسائل خانوادگی نیز دچار مشکل می شویم.

نیک کار، با تاکید بر اینکه در روایت گری های خود در دنیای مجازی باید به دنبال سواد رسانه ای باشیم افزود: با داشتن سواد رسانه می توانیم از تکنولوژی ها درست استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه در روایتگری های خبری نباید زیاد به مشکلات پرداخت بلکه می توان با یک نرمی و لطافت از آنها یاد کرد، ادامه داد: خبرنگار می بایست به دایره لغات بسیار زیادی آشنا باشد تا بار منفی خبر را خنثی کند.

نیک کار با تاکید بر اینکه رسانه ای ماندگار و خبرنگاری موفق است که وابسته به هیچ فرد و گروهی نباشد، تصریح کرد: باید بدانیم، در تحلیل های منفی نیز باید جانب صداقت و روایتگری درست را رعایت کرد.

وی رسالت خبرنگار را حل کردن مشکلات از بدنه و بستر جامعه عنوان کرد و افزود: همواره باید برای مخاطب ارزش قائل شویم و قلم و فکرمان را در حوزه خبر خرج هرکس و هر جایی نکنیم.

میثم گوهرپور _مدرس جنگ شناختی در این کارگاه اظهار کرد: در جنگ های نوین دشمن بدون شلیک حتی یک گلوله سعی در به تسخیر در آوردن باورها، اعتقادات و احساسات دیگری دارد.

وی جنگ های اطلاعاتی، روانی، الکترونیک، شناختی و سایبری را پنج نوع جنگ نوین برشمرد و افزود: دشمن در این جنگ ها بدون هزینه و گلوله ای به هدفش می رسد.

گوهرپور رسانه را ابزار جنگ شناختی دانست و اضافه کرد: امروزه هر کدام از ما به شبکه های اجتماعی مختلفی دسترسی داریم که دشمن از طریق آنها و به دلیل نداشتن سواد رسانه ای ما می تواند به ذهن و فکر و احساسات ما نفوذ کند و به اهداف خود دست یابد./نوشین کریمی

این خبر را به اشتراک بگذارید :