خلیل بهروزی‌فر در گفت‌وگویی اظهار داشت: لایحه بودجه ۱۴۰۰ دولت با واقعیت‌های موجود در جامعه فاصله زیادی دارد و تقریباً جنبه سیاسی دارد تا عملی؛ در کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ اعداد و ارقام ذکر شده محقق نمی‌شود و مقام معظم رهبری نیز در پاسخ به نامه رئیس جمهور به مسئله تغییر اعداد و ارقام در لایحه بودجه ۱۴۰۰ اشاره فرمودند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: در این راستا رئیس مجلس نامه‌ای مبنی بر تغییراتی که قرار است در اعداد و ارقام این لایحه انجام شود به رئیس جمهور دادند؛ از نظر قانونی چون باید در اعداد و ارقام بودجه تغییرات بسیاری انجام شود مجلس باید کلیات لایحه بودجه را به دولت برگرداند و دولت موظف است ظرف مدت ۲ هفته تغییرات را انجام داده و مجدداً به مجلس برگرداند.

بهروزی‌فر عنوان داشت: پس از مرجوع شدن لایحه بودجه ۱۴۰۰ به مجلس نمایندگان بررسی‌های لازم را انجام داده و کمیسیون‌های مربوطه نیز پیشنهادات خود را درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰ ارائه می‌دهند و سپس کمیسیون‌های تخصصی مانند کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات روی این رایحه کار کرده و در نهایت این لایحه به کمیسیون تلفیق ارجاع داده می‌شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه قانون تسهیل ازدواج جوانان ۱۵ سال پیش توسط مجلس مصوب شده و دولت‌ها مکلف به حمایت از آن هستند افزود: در این قانون بحث‌هایی مانند اشتغال تسهیلات مسکن و موارد دیگر پیش‌بینی شده اما در حال حاضر هیچ درصدی از این قانون در جامعه اجرا نمی‌شود وظیفه نمایندگان مجلس تذکر شدید به دولت و متولیان این امر است که تاکنون این قانون را اجرا نکردند.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی گفت: قانون استخدام فرزندان ایثارگران در مجلس تصویب شده اما متأسفانه دیوان عدالت اداری نامه‌ای را برای سازمان امور استخدامی کشور ارسال کرده و تفسیری از این قانون بیان کرده براساس قانون اساسی تفسیر قانون مصوب مجلس فقط بر عهده خود مجلس است.

بهروزی‌فر با بیان اینکه همه باید قانون را اجرا کنند و اکنون نمایندگان مجلس پیگیر هستند تا دیوان عدالت اداری را مجاب به اجرای این قانون کنند اظهار داشت: قانون جامع و مانع است جامع از این جهت که قانونگذار برای تصویب قانون همه زوایا را بررسی می‌کند و مانع به جهت اینکه قانون صریح بوده و کسی نمی‌تواند آن را تکذیب کند.

وی با بیان اینکه همسان سازی حقوق بازنشستگان باید متناسب با تورم باشد افزود: یکی از آثار همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نزدیک کردن فاصله بین دریافتی‌های بازنشستگان است؛ کارکنان دولت جزو اقشاری هستند که در شرایط موجود از نظر اقتصادی و معیشتی با مشکل روبه‌رو شده و آسیب دیده‌اند و دخل و خرجشان با هم همخوانی ندارد و باید به این قشر نیز توجه لازم را داشته باشیم.

قانون تسهیل ازدواج جوانان در سال ۱۳۷۴ در مجلس به تصویب رسید که کمک هزینه ساخت مسکن، اعطای وام قرض‌الحسنه به جوانان فاقد شغل، کمک هزینه دانشجویی به دانشجویان متأهل، تخصیص اولویت دسترسی فرصت‌های شغلی و وام مسکن به جوانان متأهل از جمله مفاد این قانون است.

با گذشت ۱۵ سال از تصویب قانون مذکور هیچ اقدامی در جهت اجرای آن انجام نشده و به همین سبب بدیهی است که شاهد کاهش آمار ازدواج در بین جوانان باشیم به‌گونه‌ای که در حال حاضر حدود ۱۳ میلیون جوان مجرد در کشور داریم؛ احیای این قانون اهتمام بیشتر نمایندگان مجلس شورای اسلامی را می‌طلبد.

این خبر را به اشتراک بگذارید :